Par på stranden

Sommer i Køge 2020

Foto: VisitDenmark - Niclas Jessen

Sommer i Køge er lig med gode stunder. Køge området giver dig mulighed for at lægge afstand til den travle hverdag og koble helt af. Selvom der skal holdes social afstand, kan du sagtens få gode oplevelser og nye input ved at holde ferie i Køge.

Ud i det blå

Elsker du at være i naturen, finder du nemt gode steder i Køge området, hvor du kan vandre eller cykle. Følg fx. Køge Å-sti, en cykle- eller vandresti gående fra Køge ud vest på til området omkring Borup.

Igennem skov og dejlig natur følger du den bugtende Køge Å, og ender med at komme til et område, rigt på fugle- og dyreliv, kaldet Dyndet. Her findes også en badesø, hvor man kan nyde en velfortjent pause, inden turen igen går retur mod Køge.

Naturen omkring Køge

I Køge er du altid tæt på smukke naturoplevelser. Skov og strand ligger i umiddelbar nærhed af hinanden, så du har masser af muligheder for gode vandre- og cykelture og for at komme ud og nyde naturen.

Turforslag

Hvis du bor i Køge Bugt området med din familie, er du tæt på mange gode oplevelser

Cykelferie i Køge

Nyd udsigten fra cyklen langs Køge Bugt eller tag en tur ud ad den 22 km lange Køge Å-sti til det smukke naturområde Dyndet eller den idylliske Kimmerslev Sø. Mod nord ligger Ølsemagle Revle, et mekka for fugle.

Ved vandet

Ferie i Køge er perfekt, hvis du er glad for vand. Her finder du dejlige badestrande samt en aktiv lystbådehavn med plads til alle. Du kan også tage fiskestangen i hånden og lade verden passe sig selv, mens du slapper af.

Kanoudlejning i Køge
Nyd en dejlig sejltur i kano på Køge Å med hele familien. Kanoerne udlejes mandag-fredag kl. 10, 12 og 14 samt lørdag kl. 10.00. Pris kr. 150,- pr. kano. Booking:  VisitKøge, tlf. 69 15 61 70
Strande i Køge
Byen har to dejlige strande, Køge Sydstrand og Køge Nordstrand, begge med lækkert badevand samt et havnebad ved Køge Nordstrand. På de brede sandstrande er der plads nok til alle og til at nyde sommeren.
Fiskeri i Køge
Tag en dag ud af kalenderen og slap af med fiskestangen i hånden. Du kan fiske i havet fra kysten eller fra en af de små platforme på Køge Marina, hvor du kan komme helt tæt på havet. Har du egen båd med, findes der en bådrampe på Køge Marina. Vil du helst blive i byen, kan der også fiskes i Køge Å.
Køge Marina
Stemning, atmosfære og sejlerliv finder du på Køge Marina, byens lystbådehavn. Her er god plads, med store rekreative områder, hvorfra der er fantastisk udsigt over havet eller Køge By med alle dens røde tage. Selve marinaen er anlagt med små hyggepladser og broer imellem de forskellige områder samt gode spots helt ud til havet, hvor man kan fiske fra. På marinaen er der også mulighed for at proviantere, fx. take away hos havnens spisesteder eller køle sig ned med en herlig sommeris!
Stand Up Paddle (SUP)
Vil I se Køge fra "søsiden", er "stand up paddle" måske noget for hele familien? Det går ud på, at man står på et surfbrædt og padler sig frem. Her skal bruges energi og balance, og det er nemt at lære for alle.

Spis og sov

I Køge finder du masser af gode spisesteder, hvor du kan slappe af med lækker mad efter en herlig dag, fyldt med oplevelser. Når maven er fuld, mangler du bare et dejligt sted af overnatte, hvor du kan lade batterierne op til flere gode ferieoplevelser.

Biltræf i Køge - veteranbiler
H ver mandag mødes bilentusiaster på Køge Marina for at vise deres flotte veteranbiler frem. Her sparkes der dæk og tales om biler. Kom selv og se!

Se Bubbers besøg i Køge

Foto: TT Film

Spisesteder i Køge

Foto: Restaurant MALT

Cafeer i Køge

Foto: VisitKøge

Hvor kan vi sove?

Foto: VisitDenmark - Niclas Jessen