Par på ferie - på stranden

Sommer i Køge 2020

Ud i det blå

Elsker du at være i naturen, finder du nemt gode steder i Køge området, hvor du kan vandre eller cykle. Følg fx. Køge Å-sti, en cykle- eller vandresti gående fra Køge ud vest på til området omkring Borup.

Igennem skov og dejlig natur følger du den bugtende Køge Å, og ender med at komme til et område, rigt på fugle- og dyreliv, kaldet Dyndet. Her findes også en badesø, hvor man kan nyde en velfortjent pause, inden turen igen går retur mod Køge.

Ved vandet

Ferie i Køge er perfekt, hvis du er glad for vand. Her finder du dejlige badestrande samt en aktiv lystbådehavn med plads til alle. Du kan også tage fiskestangen i hånden og lade verden passe sig selv, mens du slapper af.

Kanosejlads på Køge Å
Kanoudlejning i Køge

Nyd en dejlig sejltur i kano på Køge Å med hele familien. Kanoerne udlejes mandag-fredag kl. 10, 12 og 14 samt lørdag kl. 10.00. Pris kr. 150,- pr. kano.

Booking:  VisitKøge, tlf. 69 15 61 70

Køge Nordstrand
Strande i Køge

Byen har to dejlige strande, Køge Sydstrand og Køge Nordstrand, begge med lækkert badevand samt et havnebad ved Køge Nordstrand. På de brede sandstrande er der plads nok til alle og til at nyde sommeren.

Fiskegrej
Fiskeri i Køge

Tag en dag ud af kalenderen og slap af med fiskestangen i hånden.

Du kan fiske i havet fra kysten eller fra en af de små platforme på Køge Marina, hvor du kan komme helt tæt på havet. Har du egen båd med, findes der en bådrampe på Køge Marina.

Vil du helst blive i byen, kan der også fiskes i Køge Å.

Køge Marina
Køge Marina

Stemning, atmosfære og sejlerliv finder du på Køge Marina, byens lystbådehavn. Her er god plads, med store rekreative områder, hvorfra der er fantastisk udsigt over havet eller Køge By med alle dens røde tage. Selve marinaen er anlagt med små hyggepladser og broer imellem de forskellige områder samt gode spots helt ud til havet, hvor man kan fiske fra.

På marinaen er der også mulighed for at proviantere, fx. take away hos havnens spisesteder eller køle sig ned med en herlig sommeris!

Prøv stand up paddle i Køge
Stand Up Paddle (SUP)

Vil I se Køge fra "søsiden", er "stand up paddle" måske noget for hele familien? Det går ud på, at man står på et surfbrædt og padler sig frem. Her skal bruges energi og balance, og det er nemt at lære for alle.

Kultur og arkitektur

Køge har både gammelt og nyt! I byens centrum kan man studere de velbevarede bygninger, hvoraf nogle kan dateres helt tilbage til 1300-tallet. I området omkring Køge Havn og Søndre Strand findes de nyeste bydele, små byrum og rekreative områder.

 

Tag en tur på den digitale byvandring og bliv klogere på de mange monumenter og statuer, som står rundt om i Køge Kommune. Vælg de mest interessante ud og besøg dem ude på deres placering.

Arkitektur i Køge
Køge Nord - broen indendørs
KØS Museum for kunst i det offentlige rum - Køge
KØS Museum for kunst i det offentlige rum - Køge
Arkitektur omkring Køge Havn
Lejligheder Køge Søndre Strand
Kulturruten Tråden
Tråden - Christian Scmidt Rasmussens kunst på mur
Byvandring i Køge på egen hånd
Køge Å
Digital byvandring i Køge Kommune
Skulpturen "Gennembrud" ved Køge Bibliotek

Spis og sov

I Køge finder du masser af gode spisesteder, hvor du kan slappe af med lækker mad efter en herlig dag, fyldt med oplevelser. Når maven er fuld, mangler du bare et dejligt sted af overnatte, hvor du kan lade batterierne op til flere gode ferieoplevelser.

Ford A - biltræf Køge Marina
Biltræf i Køge - veteranbiler

Hver mandag mødes bilentusiaster på Køge Marina for at vise deres flotte veteranbiler frem. Her sparkes der dæk og tales om biler. Kom selv og se!

Se Bubbers besøg i Køge

Spisesteder i Køge

Spisesteder i Køge

Kaffekop

Cafeer i Køge

Par på campingferie

Hvor kan vi sove?