Prisvindende arkitektur

Foto: VisitKøge

Når du går en tur gennem gaderne i Køge midtby, oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens lange historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende kultur- og handelsliv

Køge Nord er Køges nyeste togstation. Stationen er et markant vartegn for Køge og den nye port for rejsende til Køge, hvor det i nær fremtid kun vil tage 20 minutter med tog til København.

Køge Nord - gangbro med rulletrappe

Køge Nord Station

Foto: VisitKøge

Køge er anlagt efter kongeligt bud på det første sted syd for København, hvor der var en naturlig havn. Det skete i årene før 1288, og da byen var planlagt, havde man tegnet en plan for byen. En plan, som den dag i dag danner rammen om bymidten. Køge fik købstadsrettigheder i 1288.

Køge er en af de byer i landet, der har flest velbevarede bindingsværkshuse fra renaissancen i bymidten, deriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og landets ældst fungerende rådhus fra 1552.

Foto:Martin Håkan, Coverganda

En by i udvikling.....

Køge er i rivende udvikling. Størst er Køge Kyst´ udviklingsprojekt for Søndre Havn. Nye byrum og oplevelser er allerede etableret for at integrere den nye bydel. Læs mere om Køge Kyst her.

Følg VisitKøge på: