Mand fisker

Tag på fisketur

Foto: VisitKøge

Køge Bugt byder på mange muligheder med fiskestangen i hånden, både for familien og den inkarnerede lystfisker. Man kan fiske langs kysten, i åer og søer.

Husk at købe et lystfisketegn

Ønsker du at fiske langs de danske kyster, er det påkrævet at du har købt et gyldigt fisketegn. Ellers risikerer du en bøde.

Reglerne for lystfiskeri langs de danske kyster er forholdsvis simple. Er du mellem 18 og 65 år gammel, er det påkrævet at have et gyldigt fisketegn, hvis du ønsker at fiske i havet. Personer, der er yngre eller ældre end denne aldersgruppe, behøver ikke at købe et fisketegn for at fiske langs kysterne.

 

Fiskeri for en dag

Fiskeri i Tryggevælde Å kræver særlig tilladelse. Dagskort kan købes her.

Vil du fiske i Kimmerslev Sø eller Dalby Sø, købes fiskekort på Borup Bibliotek

Mand som fisker på stranden

Køb dit fisketegn her

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Vil du have din båd i vandet?

Har man egen båd, kan man prøve kræfter med trollingfiskeri i Køge Bugt efter havørred, torsk eller pighvar. Bådrampe/slæbested findes på Køge Marina. For oplysning om bådrampe/slæbested, kontakt marinaen på tlf. 56 66 16 89 eller mail marina@koege.dk .

Køge Marina

Køge Marinas hjemmeside

Foto: Køge Marina

Hvor kan man fiske?

Liste
Kort
Fiskere på Køge Marina
Foto: Køge Marina

Køge Marina

På ydersiden af molen finder du 5 betonstøbte fiskepladser med ræling, helt ude i vandkanten. Her er særligt smukt om morgenen, hvor du har solopgangen lige foran dig. Der er parkeringspladser lige bag ved fiskepladserne. Du kommer derud ved at køre langs den sydlige kajkant af marinaen. Tryk på linket for at se placeringen på kortet.

Læs mere
Badesøen, Dyndet
Foto: VisitKøge

Dyndet

Dyndet er en stor sø midt i skoven. Ved Dyndet må der fiskes langs søbredden, og du skal som minimum have dagskort fisketegn. Vær opmærksom på at Dyndet også er en badesø.

Læs mere
Kimmerslev Sø
Foto: VisitKøge

Kimmerslev & Dalby Sø

Syd for Borup ligger den store sø Kimmerslev, og lige ved siden af ligger Dalby Sø. Det er en naturskøn plet i kommunen, og bestemt en fisketur værd. Vær opmærksom på at der er visse regler for at fiske ved søerne, som du kan læse mere om via linket. Bl.a. må der ikke fiskes i den nordlige del af Kimmerslev Sø, da den er forbeholdt badegæster.

Læs mere
Køge Å - efterår
Foto: VisitKøge

Køge Å og Å-havnen

Hvis du fisker i Køge Å og Å-havnen gælder følgende: 

Fiskeri må kun ske fra bred, hvor Køge Kommune er lodsejer. 

Hvis du er mellem 18 og 65 år skal du købe statens fisketegn. Hvis du er under 18 år er det gratis. 

Du må højst hjemtage 1 havørred og 3 aborrer pr. person pr. dag. Aborrer over 40 cm genudsættes altid.

Læs mere

Følg VisitKøge på: