Naturen omkring Køge

Foto: VisitKøge

I Køge er du altid tæt på smukke naturoplevelser. Skov og strand ligger i umiddelbar nærhed af hinanden, så du har masser af muligheder for gode vandre- og cykelture og for at komme ud og nyde naturen.

Hvor skal du nyde naturen?

Bronzestien - Køge Ås

Bronzestien er en historisk sti med fem gravhøje fra bronzealderen i området omkring Gammel Kjøgegaard.

Dyndet ved Borup

Dyndet ved Borup er et smukt moseområde, beliggende ca. 17 km vest for Køge.

Kimmerslev Sø

Kimmerslev Sø er en 37 ha stor sø, beliggende i et naturskønt område ved Borup 14 km vest for Køge

Køge Å-sti

Køge Å-stien er en 22 km lang cykel- og vandresti. Den grusbelagte sti starter på Køge Ås og følger Køge Å fra Køge til Humleore og videre frem til Bo...

Køge Ås

En ås er en aflang bakke, som er dannet af smeltevandsaflejringer under en gletsjer. På Køge Ås får man et klart billede af den aflange, nu skovklædte...

Tangmoseskoven - Køge

Børn og voksne kan gå på jagt efter poster og nyde området ved Tangmoseskoven på motionssporet der er kombineret ”Find Vej”-rute og ”Hjertesti”.

Ølsemagle Revle

Ølsemagle Revle er et naturskønt sted med mulighed for badeaktiviteter og fuglekiggeri.

Strande langs Køge Bugt

På de fine, brede sandstrande langs Køge Bugt kan hele familien boltre sig. Bare rolig, der er plads nok til alle! Erfarne svømmere kan afprøve det ny...

Rekreative områder Køge Marina
På Køge Marina er der god plads. Her finder du store rekreative områder og grønne volde, hvorfra der er smuk udsigt over havet. Prøv også at gå op på toppen af Havhøj, hvor udsigten over Køge By med alle dens røde tage er fantastisk.
Køges taghaver
Taghaverne ved stationen tilbyder både aktivitet og rekreation. Haverne over butikkerne i Rådhusstræde er offentligt tilgængelige. I Motionshaven kan du bruge træningsfaciliteterne ud for fitnesscenteret, i Skovhaven kan du finde fred og ro blandt planter, blomster og urter – og i Legehaven kan børnene klatre i klatrestativet eller hoppe på de små trampoliner.
Rododendronparken
Den smukke park rummer en af landets største samlinger af rododendron. Parken er åben for offentligheden. Indgang fra låge på Gl. Ringstedvej. Se åbningstider her .