Dyndet - badesøen med graes

Dyndet ved Borup

Foto: VisitKøge

Dyndet ved Borup er et smukt moseområde, beliggende ca. 17 km vest for Køge.

I Dyndet er der blevet gravet tørv. Det var især under 2. verdenskrig, da der var mangel på brændsel. Nu om dage har området udviklet sig til en naturperle med et rigt plante- og dyreliv samt en af de bedste botaniske lokaliteter i Danmark.

Dyndets badesø

Her findes også en badesø, som er et resultat af tidligere tiders massive udgravning af grus. Søen er i dag et yndet udflugtsmål. Tæt ved søen kan man via en trappe komme op på toppen af en af åsens højderygge, hvorfra der er en fantastisk udsigt.

Hjertesti Kimmerslev
Tæt ved Dyndet findes en hjertesti, som går rundt om Kimmerslev Sø. Læs mere om stien her .

Gå tilbage i tiden

Efter turen rundt i området kan det anbefales at aflægge et besøg i den hyggelige købmandshandel Mosehuset, hvor stemning og nostalgi er i top. Her kan du også købe nisser året rundt!

Plager sulten, så besøg det hyggelige traktørsted Malerklemmen, der giver dig fornemmelsen af at være trådt mange hundrede år tilbage i historien.

Vil du gerne shoppe, så besøg Aakanden, en anderledes gårdbutik, med alt til indretning af hus og have. Aakanden er også kendt for sine fransk inspirerede jernmøbler, alle håndsmedede efter gamle traditioner. Du kan også overnatte i smukke omgivelser hos Aakanden i en dejlig ferielejlighed.