Brogade 19, Køge

Gratis oplevelser

Foto: VisitKøge

I Køge er der mange gratis oplevelser, som man kan benytte sig af. Hvad med en tur til fugletårnet på Ølsemagle Revle, en tur på stranden eller kig ind til modelbyggerne på Køge Havn. Du kan også nyde dejlig musik i en af Køges kirker, hvor der normalt er gratis adgang.

Vær din egen guide
Gå på opdagelse i Køges gamle bydel med et gratis byvandringskort i hånden. Kortet, som kan afhentes hos VisitKøge, fortæller om de fine, velbevarede huse, som findes i byen.

For voksne

Rundt om i Køge er der placeret mange kunstværker. Er du kunstnerisk anlagt eller bare interesseret i kunst, så er der masser af gratis inspiration at hente ved at kigge på kunstværkerne. Se en oversigt over værkerne.

For børn

Skal familien udforske den smukke middelalderby Køge, kan det gøres på en skattejagt (skattekort hentes hos VisitKøge), hvor børnene skal løse nogle opgaver rundt om i byen. Når turen er slut, kan børnene få checket svarene hos VisitKøge samt få en lille præmie.

Køge Maritime Modelbyggerlaug
Besøg det arbejdende værksted i Køge Maritime Modelbyggerlaug og se de flotte skibsmodeller. Åbent hver tirsdag og torsdag kl. 10-15. Gratis adgang.

Naturoplevelser

Tag familien med ud i Køges skønne natur

Rhododendronpark

En af Danmarks største samlinger af rhododendron. Der er åbent for offentligheden onsdag, lørdag og søndag kl. 14-18. Indgang fra Gl. Ringstedvej.

Naturen omkring Køge

I Køge er du altid tæt på smukke naturoplevelser. Skov og strand ligger i umiddelbar nærhed af hinanden, så du har masser af muligheder for gode vandre- og cykelture og for at komme ud og nyde naturen.

Strande langs Køge Bugt

På de fine, brede sandstrande langs Køge Bugt kan hele familien boltre sig. Bare rolig, der er plads nok til alle! Erfarne svømmere kan afprøve det nye havnebad ved Køge Marina.

Fuglereservat, Ølsemagle Revle
Få en skøn naturoplevelse på Ølsemagle Revle. Stedet er kendt for sin store artsrigdom af vadefugle. Om efteråret kan næsten samtlige vadefuglearter ses i området. Her findes også et udkigstårn, hvorfra fuglene kan betragtes. Ved Ølsemagle Revle findes desuden en dejlig bred sandstrand, som er utrolig populær om sommeren.
Kirker i Køge
Køges kirker er alle yderst velbevarede. Mest interessant er Sct. Nicolai Kirke i Køge, med fine træskærerarbejder, en fantastisk altertavle og mange begravelsespladser i kirkegulvet. Kirkens 44 m høje tårn er åbent for besøg i sommerferien. Check åbningstider før besøg.