©  Foto:

Teaterbygningen - Køge Kommunes kulturhus

Teaterbygningen er en af Køges smukke og historiske perler, der gennem årene har været centrum for utallige kulturelle oplevelser og minder.

TEATERBYGNINGEN ER EN AF KØGES SMUKKE OG HISTORISKE PERLER

Siden åbningen i 1884 er huset blevet gæstet, elsket, drillet, slidt og ikke mindst brugt til at skabe utallige minder gennem store og små kulturoplevelser.  Her har generationer af Køgeborgere, oplandsgæster og nationale stemmer af alle varianter kunne samles, brydes og nydes. Tænk hvilke historier man kunne få med sig hjem, hvis de gamle vægge kunne tale her. 

ARVEN OG FREMTIDEN
Årenes gang og de mange aktive stemmer og gæster har haft stor indflydelse på, hvordan Teaterbygningen er blevet til det levende hus vi kender i dag.   

Holdninger til eksempelvis bygningens genkendelige og rå facade har de senere år været omdrejningspunkt for flere debatter og vi er stadig ikke færdige med at diskutere Teaterbygningens karakteristiske bemaling. 

Omlægningen af Teaterbygningens traditionsrige køkken til grøn og plantebaseret hverdagskost har de senere år også givet anledning til livlig debat. En ting er der dog aldrig rokket ved – man spiser godt på Teaterbygningen og det kommer man også til i årene der kommer. 

Holdninger der brydes og engagementer der gløder værdsættes og giver energi til den fortsatte udvikling af et kulturhus i pagt med sin tid. 

Teaterbygningen er i dag hele Køge Kommunes Kulturhus, hvor der stræbes efter at levere en mangfoldighed af kulturoplevelser for publikum i alle aldre - altid arrangeret af en bred vifte af aktive frivillige, foreningsfolk og folkeoplysnings- såvel som kulturhusmedarbejdere.   

Huset tilbyder at være dét kulturelle samlingspunkt for køgegenserne og med et program der strutter af børneteater, comedy, koncerter, foredrag, fællesspisninger og meget mere, så er der fortsat noget for enhver smag på Teaterbygningen.