Gå til indhold
©  Foto:

KØS Museum for kunst i det offentlige rum - Køge

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum.

Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling.

KØS er Danmarks og et af verdens eneste museer for kunst i det offentlige rum. Museet beskæftiger sig i udstillinger, forskning og formidling med de helt særlige udfordringer og muligheder, som kunsten møder i det offentlige rum, og fortæller fascinerende kunsthistorie, der knytter sig til dette virkefelt for kunsten – fra konge og kirke til nutidens velfærdssamfund, hvor kunsten bl.a. integreres på offentlige institutioner og som motor for byudvikling.

Museets enestående samling består af 18.000 fantastiske skitser, modeller og forløb af forarbejder til kunst i det offentlige rum, som vidner om de spændende og udfordrende processer, der knytter sig til at skabe kunst i den sammenhæng.

KØS’ udstillinger baseres typisk på ny viden fra museets store forskningsprojekter. KØS lægger vægt på, at forskning og udstillinger bidrager til at skærpe og kvalificere den ofte heftige debat om kunsten i det offentlige rum i offentligheden. I udstillingerne indgår typisk empiri og dokumentation formidlet med fx dokumentarfilm, fotografi og interviews omkring det offentlige rum og den måde, som kunsten fungerer på her.

Et besøg på museet giver også mulighed for at besøge KØS Shop, som har et meget stærkt fokus på kunst i det offentlige rum, men som også har et fremragende udvalg af kvalitetsprodukter inden for indretning, design og mode I KØS Café kan museets gæster nyde et veltilberedt måltid eller en kop kaffe med udsigt til museets kunstneriske forplads.

 

Følg VisitKøge på: