Æbletræ i blomst

Kulturruten i Køge

Foto: VisitKøge

Trænger du til at komme ud og få frisk luft?

For at gøre det nemt, har vi lavet nogle kort over forskellige ture, som du kan vælge imellem, så du når at opleve mest muligt, når du besøger Køge. Man behøver nemlig ikke søge længe for at finde de charmerende perler i Køgeområdet.

Hvad kan du opleve på kulturruten?

Drikkefontæne i gågaden
VisitKøge

Se på kortet, hvad du kan opleve på din tur rundt i Køge

På vores kulturrute har vi samlet nogle helt særlige og interessante attraktioner for dig, som kan lide gode historier og kunstværker. Kulturruten viser dig kunst i flere former. Både gennem farver, tapeart, skulpturer og mindesmærker, bliver din tur til en speciel "rejse" i Køges charmerende bymidte. Ruten fører dig rundt i det offentlige rum, hvor du kan opleve forskellig kunst, og samtidig får du også et lille indblik i Køges kultur og historie.

Tape Art Køge

Tape Art i Køge

Foto: VisitKøge

Markeringer på ruten

De lilla markeringer er steder, hvor du kan opleve den helt specielle kunsttype TAPE ART. Disse kunstværker er skabt med enten farverig folio eller tape på forskellige bygninger. Tape Art kom til Danmark for første gang i Køge september 2020 og er udarbejdet af 15 forskellige kunstnere fra hele Europa.

Det er Køge Kunstforening, der med hjælp fra donationer, har muliggjort, at de imponerende værker nu pynter forskellige bygninger i hele Køge bymidte.

Læs mere om Tape Art i Køge.

De mørkegrønne markeringer er skulpturer og monumenter, som er udvalgte fra den digitale byvandring. Disse attraktioner kan nemt overses, men med deres baggrund og karakteristiske kendetegn er de helt klart også værd at tage forbi. Disse kunstværker er med til at give et lille indblik i historien og kulturen i Køgeområdet.

Vil du se flere staturer og monumenter i Køge kommune, kan du læse mere på Den Digitale Byvandring.

Byvandring på Køge Torv
VisitKøge

Byvandring i Køge

Hvis du skulle ønske at høre mere om bygningerne og historierne om Køge, har vi også et kort over en byvandring, som du kan gå selv.

Find dit byvandringskort her.

I Køgeområdet er det alle de skjulte perler og historierne bag de charmerende rammer, der gør din gåtur spændende. Hvad enten du er til naturoplevelser, strandture langs kysten eller kulturelle ture i en hyggelig bymidte, har Køge noget at byde på-

Udforsk Køge og oplev byen gennem forskellige ruter og få fantastiske oplevelser - Vi hjælper gerne med at planlægge din tur.

Kontakt VisitKøge
 

Følg VisitKøge på: