Biografen åbner med to stærke strimler på plakaten "Manden der kunne det hele" og "Kærlighedsekspressen". Noget for enhver smag. Borup Kino havde på det tidspunkt 164 pladser.
I slutningen af tyverne kommer tonefilmen til og biograferne må satse på bedre indretning af hensyn til lyden og senere de nye billedformater. I 1944 blev Afholdshjemmet flyttet - biografen moderniseret og ombygget til 229 pladser med den nyeste teknik fra B&O.
Den kendte biografarkitekt og renovator Holger Pind, som endda midt under besættelsen selv kunne fremskaffe materialerne, stod for byggeri og design. Nu fik man en "rigtig" moderne indrettet biograf med interiør der kunne fange publikums opmærksomhed på en helt anden måde end hidtil.
I 1960 overtog Anni og Sven Andersen Borup Kino, i 60´erne og 70´erne var der op og nedture. Det hele var så ved at kollapse i 1980, men biografens stærke indehaver Anni Andersen fik oprettet "Foreningen til Borup Kinos bevarelse" og mere end 250 medlemmer sluttede op. I 1988 blev Borup Kino igen renoveret med 170 pladser og stadig med det smukke interiør skabt af Holger Pind i 1944 - kvalitet består.
Undervejs sidst i 80´erne og frem blev der gjort meget ud af skole- pensionist- og Børnehaveforestillinger.
Film på DVD
Igennem 90´erne blev den egentlige biografdrift mere og mere sporadisk, og skiftende foreningerne søgte på forskellig vis at holde en vis gang i biografen. I 00´erne viste Borup Kinos Venner film fra DVD i et lukket klubregi, hvor forskellige kendisser introducerede deres yndlingsfilm. Man måtte således afvente, at filmene blev gjort tilgængelige på DVD, hvilket selvsagt gik noget ud over klubprogrammets aktualitet. Filmudlejernes forening FAFID forlangte tillige, at filmforevisningerne på ingen måde blev offentliggjort. De tolkede de særdeles strenge regler for denne type filmklub meget rigidt, og veg ikke tilbage for at true med sanktioner, hvis vores forestillinger ”blev synlige” udenfor foreningen på en efter deres mening aftalestridig måde. Det var ikke let.
Anni Andersen gik bort i 2011, og arvingerne satte ejendommen til salg. Det var stedse Anni Andersens ønske, at en køber, der ville fortsætte biografdrift under én eller anden form skulle foretrækkes. Først efter et ganske langvarigt salgs forløb, kunne Foreningen Borup Kino pr. 1. september 2011 overtage biografejendommen for en pris af 1.000.000 kr.
Køge Kommune sikrede overtagelsen gennem en lånegaranti i Kommunekredit.
Bygning og lokaler trængte til en kærlig hånd og Kino´s frivillige gik i gang med en gennemgribende istandsættelse af beboelsesdelens stueetage. Denne var tilendebragt i 2013, hvor lokalerne kunne ibrugtages som mødelokaler og supplement til foyer.
Fortsæt de få meter ad Lindevej og drej til venstre ad Hovedgaden og turen slutter, hvor den startede ved Borup Station.