site logo
Byvandring på Køge Torv

Byvandringer i Køge

Køge fik købstadsrettigheder i 1288 og er en af de byer i landet, der har flest velbevarede bindingsværkshuse i bymidten, deriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og landets ældst fungerende rådhus fra 1552.

På byvandringer i Køge midtby oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens lange historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende handels- og kulturliv, der bl.a. giver rig mulighed for ferieshopping. Siden 1966 har Køge haft et særligt program for bevarelsen af de gamle bygninger, både de privatejede og de, som kommunen ejer. Derfor besøges byen hvert år af mange grupper, der på byvandringer får fortalt byens historie og ser på de smukke, velbevarede huse.

Byvandringer

I for- og eftersommeren arrangeres byvandringer i Køge med guide på dansk. Billetter á kr. 65,- købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk. 

Du får en tur gennem den centrale bymidte, og der er mulighed for at se middelalderkældre, der normalt ikke er adgang til. Hekseprocessen Køge Huskors er ofte en del af fortællingen, ligesom historien om Træskoslaget og H. C. Andersens ophold i byen indgår i turen. Særlige ture har kirken som hovedindslag.

Bestil din egen byvandring

Byvandringer i Køge kan også arrangeres for grupper. Der kan være op til 40 gæster på hver tur. Er selskabet på flere end 40, skal der bruges flere guider. Der kan arrangeres ture hele året rundt.

Turen tager 1½ time. Prisen på hverdage indtil kl. 17.00 koster kr. 700 for op til 10 personer. Fra person nr. 11 og derover koster det derudover kr. 25 pr. person. På hverdage fra kl. 17 og på lørdage fra kl. 13 lægges et tillæg på kr. 100 på prisen. På søn- og helligdage lægges kr. 200 på prisen. Du kan bestille en byvandring her.

Mørkevandringer

Som noget nyt kan der bestilles en stemningsfuld byvandring med mørke historier. Her kommer man med en guide rundt i Køges hyggelige gader ved tusmørkets frembrud og hører om Køges mørke historie samt om, hvordan det har været at leve i den tid, hvor der ikke var lys (gadelamper) i byen.

Bestil din tur her

Hvis du selv vil gå en byvandring i Køge, kan du få et gratis byvandringskort hos VisitKøge, der beskriver de gamle huse samt lidt af det nye i byen.

Grundet COVID-19 kan der pt. ikke købes billetter til byvandringer eller bestilles specielle ture.

Køge Kyst - byggeri af nye boliger i Køge

Vandring på havnen

Er du interesseret i at høre om de kæmpe forandringer på området omkring Køge Havn, kan du med fordel bestille en havnevandring i stedet for. Det kan være svært at følge med i den rivende udvikling, der foregår i Køge. Derfor vil VisitKøge gerne give nogle flere en chance for at få et bedre indblik i udviklingen med en guide til at fortælle undervejs.

De nye vandringer tager udgangspunkt ved Køge Torv og går derefter ned over banen. Undervejs vil der bl.a. blive sat fokus på stationsområdet, kulturruten Tråden, de nye grønne byrum, de midlertidige byrum på Søndre Havn samt den kommende underføring ved jernbanen og Stationsbroen, som begge skal binde den gamle bydel sammen med havneområdet på tværs af jernbanen.

Riddlehouse Køge - escape room

Prøv også Riddle Hunt - et mysterie, der skal løses i Køge