På cykelferie i Køge

Planlægning af cykelturen

Når du planlægger din cykelferie, er det rart at kunne beregne, hvor du vil køre hen. På Cyclistic.dk kan du lave din egen personlige rute og vælge de seværdigheder ud, som du gerne vil se undervejs.

Foretrækker du at lægge ruten "på papir", er det god idé at købe et cykelkort. Hos VisitKøge kan du købe et cykelkort over Sydsjælland, Møn og Lolland-Falster. På dette detaljerede kort vises alle nationale og regionale cykelruter. Derudover sælges et cykelkort over Midtsjælland (kr. 60,-) med cykelruter indtegnet.

Lokale cykelguider

Køge er omkranset af dejlig natur. Området rummer en masse skønne udflugtsmål, som nemt kan nåes på cykel. Hos VisitKøge kan du få udleveret en guide over Køge Å-Sti, en 22 km lang rute langs med Køge Å. Stien starter på Køge Ås, et skovklædt højdedrag og fortsætter ud vest på til naturområdet Dyndet. Guiden, som består af 3 kort, er gratis og indeholder også information om de ting, som du passerer undervejs.

Derudover kan du også købe en cykelguide med 8 ture i. Alle turene udgår fra Køge Torv og rækker lige fra 6 km til 45 km, så der er noget for enhver cyklist. Turene går nord, syd og vest for Køge. Information om de seværdigheder, der køres forbi undervejs, står på dansk, engelsk og tysk. Cykelguiden er gratis og kan hentes hos VisitKøge.

Cykeludlejning

Har du ikke din egen cykel med, kan du leje en. I Køge findes 2 udlejningssteder, Garant Cykler og Danhostel Køge. Her kan lejes herre-og damecykler med tilhørende cykelhjelme. Der forefindes også 2 børnecykler (i juniorstørrelse) samt en børnestol. Hvis du ønsker at leje en af disse, bedes du nævne det ved bestilling af cyklerne.

Cykelkort

Mangler du et cykelkort fra Sjælland kan du købe det hos VisitKøge; andre landsdele købes hos Cyklistforbundet.

Del denne side

Køge har 4 store cykelløb:

Tøserunden 112 km
Sjælland Rundt 293 km
Køge Tours 98 km
Køge Tours 195 km

Cykelløbet Sjælland Rundt starter på Køge Torv

Mere info: Køge Sportevent

Se Køge på to hjul

8 turforslag i området - gratis folder
Lokal cykelguide fra Køge

Cykelruten Berlin-København

Cykelruten Berlin-København

Hvert år får Køge besøg af de mange mennesker, der kører cykelruten Berlin-København - en cykelrejse mellem to europæiske metropoler.