Gratis oplevelser i Køge

Der er mange ting, man kan foretage sig uden at skulle til lommerne!

Vær din egen guide

Gå på opdagelse i Køges gamle bydel med et gratis byvandringskort i hånden. Kortet, som kan afhentes hos VisitKøge, fortæller om de fine, velbevarede huse, som findes i byen. Har du en Smartphone, kan du få 12 historier om Køges historiekanon på din telefon, når du går rundt i byen. Download app´en Layar, så får du den lokale del af historiekanonen. Her kan du også løse en lille quiz eller gå på ordjagt.

Kunst

Rundt om i Køge er der placeret mange kunstværker. Er du kunstnerisk anlagt eller bare interesseret i kunst, så er der masser af gratis inspiration at hente ved at kigge på kunstværkerne. Se en oversigt over værkerne.

Kirker

Kirkerne i Køge Bugt er alle yderst velbevarede. Mest interessant er Sct. Nicolai Kirke i Køge, der med sine fine træskærerarbejder, sin fantastiske altertavle og sine mange begravelsespladser i kirkegulvet er et besøg værd. Det er den kirke i Danmark, der næst efter Roskilde Domkirke har flest begravelser i kirkegulvet. Om sommeren kan man komme op i Køge Kirkes 44 meter høje tårn og beundre udsigten over byen og bugten. 

Hvis man ønsker at besøge kirkerne i området, anbefales det at undersøge åbningstider.

Musik

Fra forår til sensommer kan du nyde de festlige toner af jazzmusik, spillet live, i én af Køges mange hyggelige gårde eller fornøjelig irsk folkemusik på Køge Havn. I uge 35 fyldes Køge med musik. Her afholdes Køge Festuge nemlig. Hele ugen strømmer der musik ud fra den store scene på torvet, og det er ganske gratis at deltage i. Bare mød op på torvet! Se programmet her.

Torvehandel

Hver onsdag og lørdag er der torvedag året rundt på Køge Torv. Oplev et MEKKA af frisk frugt og grønt, ost, fisk, pølser, oliven, honning mm. og få en god dag uden at skulle have penge op af lommen. Her kan man også nyde masser af blomster i smukke farver, brugskunst, smykker og andet lækkert.  Vi ses på Køge Torv til en god handel!

Fuglereservat på Ølsemagle Revle

Få en skøn naturoplevelse på Ølsemagle Revle. Stedet er kendt for sin store artsrigdom af vadefugle. Om efteråret kan næsten samtlige vadefuglearter ses i området. Her findes også et udkigstårn, hvorfra fuglene kan betragtes. Ved Ølsemagle Revle findes desuden en dejlig bred sandstrand, som er utrolig populær om sommeren.

Del denne side

Ta' på stranden

På stranden

Køge Maritime Modelbyggerlaug

Køge Maritime Aktivitetscenter

Besøg det arbejdende værksted i Køge Maritime Modelbyggerlaug og se de flotte skibsmodeller. Åbent hver tirsdag og torsdag kl. 10-15. Gratis adgang.

På to hjul i Køge

Cykel- og vandreture

Rhododendronpark

Rhododendron

Nyd naturen rundt om Køge

Nyd naturen