Familieferie i Køge

Køge er et godt udgangspunkt for en dejlig ferie med børn.

Køge har det hele! Byen ligger tæt på skov og strand samt populære udflugtsmål på Sjælland.

Skattejagt
Skal familien udforske den smukke middelalderby, Køge, kan det gøres på en skattejagt (skattekort hentes hos VisitKøge), hvor børnene skal løse nogle opgaver rundt om i byen. Når turen er slut, kan børnene få checket svarene hos VisitKøge samt få en lille præmie. Forældrene kan få et byvandringskort med en oversigt over byens gamle, velbevarede bygninger, så de også har lidt at kigge på undervejs.

Føl dig som en kæmpe
Et besøg i Kjøge MIni-By kan også varmt anbefales. Her kan børnene føle sig som kæmper, når de bevæger sig rundt mellem de mange huse i mini-byen, som er en model af Køge centrum fra 1865. Flere af husene kan de måske endda genkende fra deres skattejagt! Når du står oppe i toppen af Køge Kirkes tårn, kan du som en anden kæmpe kigge ud over Køge By og Køge Bugt!

Mosede Fort, Danmark 1914-18 er et museum for gæster i alle aldre om Danmark under 1. Verdenskrig. Det er det eneste museum i Danmark - og formentlig også i resten af Europa - hvor historien om den neutrale småstat fortælles, og om hvilken indflydelse 1. Verdenskrig fik på udviklingen af det danske velfærdssamfund. I den gennemrestaurerede kasemat viser museet den topmoderne udstilling På kanten af krig - Neutralitet mellem krig og velfærd. Har kan de besøgende bruge både ører, øjne og hænder til at blive klogere på en vigtig, men glemt, periode i Danmarkshistorien.

Interaktivt museum
Besøg Køge Museum og oplev krudt, kugler, kjoler, kaos, køjer, knogler & kendisser i i de helt nye, interaktive udstillinger, hvor man bevæger sig rundt med iPads i hånden. Den store legeplads i haven er gratis og åben for alle i museets åbningstid.

Aktiv ferie
Skal ferien være aktiv, så byder kysten langs Køge Bugt på fine sandstrande, som er lavvandede og meget børnevenlige. Badebroer findes, så de voksne også kan få dyppet sig. Er vejret ikke til udendørs badning, kan Køge Svømmeland besøges. Her findes bl.a. babybassin, 10 m vippe, klatrevæg og vandrutschebane. 

Vil I se Køge fra "søsiden", er en tur i kano på Køge Å lige en aktivitetet for hele familien. Der følger redningsveste med, når du lejer en kano, så alle aldre kan være med. Prøv at slå mor og far i et slag minigolf på Vallø Camping. På campingpladsen kan I også klappe geder eller benytte pladsens hoppepude.

Legejunglen
Skal der brændes energi af, så er Legejunglen i Køge det perfekte sted for både store og små! Her findes mere end 1.500 m2 INDENDØRS legeland, der bare venter på at blive udforsket og som udfordrer alle - uanset alder. Har de voksne lyst til bare at se på og nyde en god kop kaffe eller koble op og arbejde via trådløst internet, er det også muligt. Cafeen sælger  kaffen samt meget andet godt. Der er et suverænt overblik over legelandet fra cafeen, så man kan holde øje med børnene, mens de leger. Det er tilladt selv at medbringe mad. Drikkevarer skal dog købes i LegeJunglen.

Kanonen i telefonen
Med Kanonen i Telefonen kan du gå på jagt efter spor af historiekanonen i Køge. Ved hjælp af app’en Layar kan du finde 12 punkter i Køge og ved hjælp af din mobiltelefon høre mere om borgere i Køge, der har været med til at skrive Danmarkshistorie. Læs mere om Kanonen i telefonen.

Del denne side

Se Køge fra oven

Se Køge fra oven

Gå de mange trin op til toppen af Køge Kirkes tårn og få en fantastisk udsigt ud over Køge By og Køge Bugt!

Kirketårnet kan besøges i skolernes sommerferie på hverdage kl. 12-16.

Køge Maritime Aktivitetscenter

Køge Maritime Aktivitetscenter

Se de flotte skibsmodeller i det arbejdende værksted hos Køge Maritime Aktivitetscenter hver torsdag (undt. juli) kl. 10-15

Turforslag fra Køge

Turforslag

Strande langs Køge Bugt

Strande langs Køge Bugt

Nyd naturen

Nyd naturen