Familieferie i Køge

Køge er et godt udgangspunkt for en dejlig ferie med børn.

Køge har det hele! Byen ligger tæt på skov og strand samt populære udflugtsmål på Sjælland.

Skattejagt
Skal familien udforske den smukke middelalderby, Køge, kan det gøres på en skattejagt (skattekort hentes hos VisitKøge), hvor børnene skal løse nogle opgaver rundt om i byen. Når turen er slut, kan børnene få checket svarene hos VisitKøge samt få en lille præmie. Forældrene kan få et byvandringskort med en oversigt over byens gamle, velbevarede bygninger, så de også har lidt at kigge på undervejs.

Føl dig som en kæmpe
Et besøg i Kjøge MIni-By kan også varmt anbefales. Her kan børnene føle sig som kæmper, når de bevæger sig rundt mellem de mange huse i mini-byen, som er en model af Køge centrum fra 1865. Flere af husene kan de måske endda genkende fra deres skattejagt! Når du står oppe i toppen af Køge Kirkes tårn, kan du som en anden kæmpe kigge ud over Køge By og Køge Bugt!

Mosede Fort, Danmark 1914-18 er et museum for gæster i alle aldre om Danmark under 1. Verdenskrig. Det er det eneste museum i Danmark - og formentlig også i resten af Europa - hvor historien om den neutrale småstat fortælles, og om hvilken indflydelse 1. Verdenskrig fik på udviklingen af det danske velfærdssamfund. I den gennemrestaurerede kasemat viser museet den topmoderne udstilling På kanten af krig - Neutralitet mellem krig og velfærd. Har kan de besøgende bruge både ører, øjne og hænder til at blive klogere på en vigtig, men glemt, periode i Danmarkshistorien.

Interaktivt museum
Besøg Køge Museum og oplev krudt, kugler, kjoler, kaos, køjer, knogler & kendisser i i de helt nye, interaktive udstillinger, hvor man bevæger sig rundt med iPads i hånden. Den store legeplads i haven er gratis og åben for alle i museets åbningstid.

Aktiv ferie
Skal ferien være aktiv, så byder kysten langs Køge Bugt på fine sandstrande, som er lavvandede og meget børnevenlige. Badebroer findes, så de voksne også kan få dyppet sig. Er vejret ikke til udendørs badning, kan Køge Svømmeland besøges. Her findes bl.a. babybassin, 10 m vippe, klatrevæg og vandrutschebane. 

Vil I se Køge fra "søsiden", er "stand up paddle" måske noget for hele familien? Det er en hurtigvoksende vandsport, hvis popularitet stormer frem. Det går ud på, at man står på et surfbrædt og padler sig frem. Her skal bruges energi og balance, og det er nemt at lære for alle. Udstyr kan lejes hos Blue Water SUP Rentals. Vil du hellere blive på landjorden, kan et slag minigolf på Køge og Vallø Camping anbefales. 

Dyrepark
Besøg dyreparken Pangea Park, som er en oplevelse i sig selv, og den fås kun hos os. Vi er en hyggelig dyrepark, hvor du kan få oplevelsen af dyr helt tæt på. I Pangea park går vi op i at have så naturtro omgivelser, som fangeskab tillader os. Vi giver ordet fangeskab en hel ny betydning. Som udgangspunkt er alle anlæg dobbelt så store, som kravene forlanger, og helst større endnu. Vi bestræber os på at give dyrene alt hvad de har brug for, for at leve et liv, så tæt det hvad de ville have i den frie natur som muligt.

Pangea Park holder dyr for at formidle og beskytte dem. Vi håber at kunne være med til at få bestanden af truede dyrearter op igen. Vi formidler for at fortælle hvad mennesket er i gang med at gøre mod naturen, hvilke dyre arter vi mister år for år, og ikke mindst hvad vi sammen kan gøre for rette op på dette menneskeskabte problem.

Del denne side

Se Køge fra oven

Se Køge fra oven

Gå de mange trin op til toppen af Køge Kirkes tårn og få en fantastisk udsigt ud over Køge By og Køge Bugt!

Kirketårnet kan besøges i skolernes sommerferie på hverdage kl. 12-16.

Strande langs Køge Bugt

Strande langs Køge Bugt

Stand up paddle i Køge

Stand up paddle

Køge Maritime Aktivitetscenter

Køge Maritime Aktivitetscenter

Se de flotte skibsmodeller i det arbejdende værksted hos Køge Maritime Aktivitetscenter hver torsdag (undt. juli) kl. 10-15

Turforslag fra Køge

Turforslag