Byvandring i Køge

Byvandringer i Køge

Hvad kan du se?

På byvandringer i Køge midtby oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens lange historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende handels- og kulturliv, der bl.a. giver rig mulighed for ferieshopping. 

Siden 1966 har Køge haft et særligt program for bevarelsen af de gamle bygninger, både de privatejede og de, som kommunen ejer. Derfor besøges byen hvert år af mange grupper, der på byvandringer får fortalt byens historie og ser på de smukke, velbevarede huse.

Hvis du vil gå på byvandringer i Køge, kan du få et byvandringskort, der beskriver de gamle huse hos VisitKøge.

Byvandringer

I for- og eftersommeren arrangeres byvandringer i Køge med guide på dansk. Billetter á kr. 60,- købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk.

Du får en tur gennem den centrale bymidte, og der er mulighed for at se middelalderkældre, der normalt ikke er adgang til. Hekseprocessen Køge Huskors er ofte en del af fortællingen, ligesom historien om Træskoslaget og H. C. Andersens ophold i byen indgår i turen. Særlige ture har kirken som hovedindslag.

Bestil din egen byvandring

Byvandringer i Køge kan også arrangeres for grupper. Der kan være op til 40 gæster på hver tur. Er selskabet på flere end 40, skal der bruges flere guider. Der kan arrangeres ture hele året rundt.

Turen tager 1½ time. Prisen på hverdage indtil kl. 17.00 koster kr. 650 for op til 10 personer. Fra person nr. 11 og derover koster det derudover kr. 25 pr. person.
På hverdage fra kl. 17 og på lørdage fra kl. 13 lægges et tillæg på kr. 100 på prisen. På søn- og helligdage lægges kr. 200 på prisen. Du kan bestille en byvandring her.

Vandring på havnen

Er du interesseret i at høre om de kæmpe forandringer på området omkring Køge Havn, kan du med fordel bestille en havnevandring i stedet for. 

Det kan være svært at følge med i den rivende udvikling, der foregår i Køge. Derfor vil VisitKøge gerne give nogle flere en chance for at få et bedre indblik i udviklingen med en guide til at fortælle undervejs. De nye vandringer tager udgangspunkt ved Køge Torv og går derefter ned over banen. Undervejs vil der bl.a. blive sat fokus på stationsområdet, kulturruten Tråden, de nye grønne byrum, de midlertidige byrum på Søndre Havn samt den kommende underføring ved jernbanen og Stationsbroen, som begge skal binde den gamle bydel sammen med havneområdet på tværs af jernbanen.

Havnevandringen kan bestilles hos VisitKøge.

Del denne side

Datoer i 2019

14/5 Kældervandring - uds
27/5 Byvandring - uds
3/6   Kældervandring - uds
20/6 Kirkevandring
13/8 Havnevandring
22/8 Byvandring
6/9   Kældervandring - uds
13/9 Kældervandring - uds

Billetter á kr. 60,- købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk.

Se bl.a.

 Porten, Vestergade 16

Gården, Brogade 7

Hvorfor ligger Køge her?

Køge er anlagt efter kongeligt bud på det første sted syd for København, hvor der var en naturlig havn. Det skete i årene før 1288, og da byen var planlagt, havde man tegnet en plan for byen. En plan, som den dag i dag danner rammen om bymidten.

Køge fik købstadsrettigheder i 1288 og er en af de byer i landet, der har flest velbevarede bindingsværkshuse i bymidten, deriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og landets ældst fungerende rådhus fra 1552.