Byvandring i Køge

Byvandringer i Køge

Hvad kan du se?

På byvandringer i Køge midtby oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens lange historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende handels- og kulturliv, der bl.a. giver rig mulighed for ferieshopping. 

Siden 1966 har Køge haft et særligt program for bevarelsen af de gamle bygninger, både de privatejede og de, som kommunen ejer. Derfor besøges byen hvert år af mange grupper, der på byvandringer får fortalt byens historie og ser på de smukke, velbevarede huse.

Hvis du vil gå på byvandringer i Køge, kan du få et byvandringskort, der beskriver de gamle huse hos VisitKøge.

Byvandringer

I for- og eftersommeren arrangeres byvandringer i Køge med guide på dansk. Billet købes hos VisitKøge.

Du får en tur gennem den centrale bymidte, og der er mulighed for at se middelalderkældre, der normalt ikke er adgang til. Hekseprocessen Køge Huskors er ofte en del af fortællingen, ligesom historien om Træskoslaget og H. C. Andersens ophold i byen indgår i turen. Særlige ture har kirken som hovedindslag.

Bestil din egen byvandring

Byvandringer i Køge kan også arrangeres for grupper. Der kan være op til 40 gæster på hver tur. Er selskabet på flere end 40, skal der bruges flere guider. Der kan arrangeres ture hele året rundt.

Turen tager 1½ time. Prisen på hverdage indtil kl. 17.00 koster kr. 400,- + kr. 20,- pr. person. Minimumspris pr. tur er dog kr. 600,-.
På hverdage fra kl. 17 og på lørdage fra kl. 13 lægges et tillæg på kr. 100 på prisen. På søn- og helligdage lægges kr. 200 på prisen. Du kan bestille en byvandring her.

Download kort med lille byvandring, som man selv kan gå.

Del denne side

Se bl.a.

Udskåret hoved, Køge Børneasyl

Porten, Vestergade 16

Gården, Brogade 7

Hvorfor ligger Køge her?

Køge er anlagt efter kongeligt bud på det første sted syd for København, hvor der var en naturlig havn. Det skete i årene før 1288, og da byen var planlagt, havde man tegnet en plan for byen. En plan, som den dag i dag danner rammen om bymidten.

Køge fik købstadsrettigheder i 1288 og er en af de byer i landet, der har flest velbevarede bindingsværkshuse i bymidten, deriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og landets ældst fungerende rådhus fra 1552.

Byvandring i Køge

Byvandringer 2017

Tirsdag 16/5   By- og kirkevandring
Onsdag 14/6   By- og kældervandring
Mandag 21/8   By- og kældervandring
>Tirsdag 19/9    By- og kirkevandring